Info & Comenzi: 0244 543 543
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Sovata - Balneo&Spa

Sovata este un oraș în județul Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Căpeți, Ilieși, Săcădat și Sovata (reședința). Este situat pe cursul superior al râului Târnava Mică, la confluența cu râul Sovata.Obiective turisticeLacul Roșu din SovataMuntele de sare - Cu un spectaculos aspect și care se află în spatele Lacului Roșu și Lacului VerdeVila Justiției - clădire datată 1920 în prezent Centrul Regional de Pregătire Profesională a MagistrațilorIzvorul Maria - cu apă potabilă...

Citeste mai mult

Sovata - Balneo&Spa

Sovata este un oraș în județul Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Căpeți, Ilieși, Săcădat și Sovata (reședința). Este situat pe cursul superior al râului Târnava Mică, la confluența cu râul Sovata.

Obiective turistice

Lacul Roșu din Sovata
Muntele de sare - Cu un spectaculos aspect și care se află în spatele Lacului Roșu și Lacului Verde
Vila Justiției - clădire datată 1920 în prezent Centrul Regional de Pregătire Profesională a Magistraților
Izvorul Maria - cu apă potabilă, aflat în parcul din imediata vecinătate a autogării din Sovata
Vila Bernády - construită în memoria primarului municipiului Târgu Mureș, Bernády Gyorgy
Pârtia Aluniș-> amenajată lângă cabana cu același nume tot mai solicitată de iubitorii sporturilor de iarnă

Casa parohială reformată (monument istoric)
Lacul Negru - pe strada Bradului, primul lac al Sovatei format în anul 1710 prin surparea unei ocne
Izvorul Ghera - aflat pe strada cu același nume pe locul unde se aflau primele băi sărate din stațiune
Centrul Cultural Domokos Kázmér - pe Strada Principală găzduit de o clădire monument istoric
Stațiunea[modificare | modificare sursă]

Danubius health spa resort Sovata
Stațiune cu sezon permanent, Sovata a fost menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine stațiune balneară. Este înconjurată de dealurile Cireșelu (912 m), Capela (720 m), Bechiș (1.079 m), Dealul Mic și Muntele de Sare, fiind acoperită cu păduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și mesteceni.


Lacul Ursu
Stațiunea are o clima subalpină, cu veri răcoroase (temperatura medie în iulie este de 18,5 °C) și ierni blânde (temperatura medie în ianuarie este de -3,5 °C). Temperatura medie anuală este de 7,6 °C, iar media anuală a precipitațiilor este de 750 mm.


Hotelul Brădet
Renumele Sovatei se datorează lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare - de la 40 la 250 g/litru) și sodice, prezentînd fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menține la suprafată, acționînd ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20 °C la suprafață, 30-40 °C la adâncimea de 1 m și 40-60 °C la adâncimea de 1,5 m.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 3 hoteluri

Sovata, Romania Vezi locatia pe harta
Balneo&Spa
 | 
Sovata

Daca doriti un sejur de odihna sau tratament sa organizati un eveniment Hotelul ALUNIS reprezinta o alegere buna Facilitatile hotelului va permit sa petreceti un sejur memorabilPentru a asigura cele mai bune conditii de tratament pentru dvs Complexul . . .

Sovata, Romania Vezi locatia pe harta
Balneo&Spa
 | 
Sovata

Hotelul Bradet este o unitate de cazare clasificata la 4ce se afla in statiunea balneo-climaterica Sovata la doar 200 de metri de Lacul Ursu in apropierea centrului statiuniiClasificat la categoria de 4 stele hotelul are o capacitate totala de cazare . . .

Sovata, Romania Vezi locatia pe harta
Balneo&Spa
 | 
Sovata

Hotelul este situat in apropierea Lacului Ursu 200 de metri detine unul dintre cele mai moderne centre Spa din tara oferind turistilor o oaza de relaxare si voie buna FacilitatiBaza de tratament asigura tratamente de specialitate la un inalt nivel pr . . .