Despre Băile Felix

  • 23 septembrie 2022

baile felix

Băile Felix, situată la 8 km de Oradea, în Nord-Estul țării în județul Bihor - Stațiunea Băile Felix este cunoscută pentru bazinele de tratament, apele balneare dar și pentru relaxarea oferită turiștilor, principalele atracții ale stațiunii fiind ștrandurile care au fost modernizate si reamenajate recent. Indiferent de sezon, Băile Felix este o stațiune deschisă oferind bazine și Aqua parkuri în interior. 

În stațiunea Băile Felix există două ștranduri cu apă termală, dar și anumite hoteluri sș pensiuni care au apă termală. Unele dintre acestea oferă în cadrul hotelului tratament pe baza apei termale. Indiferent de motivul unui sejur la Băile Felix, aici puteți profita de relaxarea, dar și de tratamentul oferit de apele miraculoase. IÎn apropierea stațiunii se găsește o pădure ce oferă un aer curat si deosebit. Relaxează-te și tu!

Stațiunea oferă în jur de 7000 de locuri de cazare și anual trec peste 100.000 de turiști prin această stațiune. Pe lângă ștranduri, relaxări în ape termale sau tratamente, stațiunea Băile Felix aduce cu ea anumite obiective turistice care merită vizitate, precum:


Lacul cu nuferi și lotuși

Lacul cu nuferi și lotuși este situat în inima stațiunii. Pe lângă nuferii și lotușii frumoși, se pot admira și vietăți acvatice exotice care s-au adaptat cu ușurință apelor termale. Acest obiectiv turistic este vizitat de toti turiștii care ajung în Băile Felix. Jocul de culori oferit de cele 3 bazine artificiale cu nuferi, lotuși dar și pești exotici aduc un plus stațiunii prin felul ei unic! Nu ai vrea să îl vezi?


Biserica cu Lună

Biserica cu Lună este o Biserică unică în toată Europa, având un mecanism unic care se deplasează dupa mișcarea de rotație a lunii în jurul pământului. 


Peștera Urșilor

Descoperită în anul 1975 din cauza unor dinamitări în zonă, în Peștera Urșilor s-au descoperit numeroase urme dar și fosile ale urșilor de cavernă și nu numai, care datează de peste 15000 de ani. Nu ai vrea să o vizitezi?


Vulcanul Betfia 

Vulcanul Betfia cunoscut și ca  Avenul Hudra Brady, aflat în apropierea stațiunii Băile Felix - în sălile avenului se găsesc specii de lilieci protejate la nivel național cât și european. Știai că în versantul sudic se poate vizita cariera de calcar, unde se pot observa dezvoltarea straturilor calcaroase și o multitudine de nevertebrate?


În concluzie, stațiunea Băile Felix nu este doar pentru tratamente sau relaxarea oferită de apele termale, dar și pentru detașarea de problemele din viața de zi cu zi și despre explorarea si cunoașterea țării noastre dragi. Vizitează acum Băile Felix! Rezervă-ți o vacanță cu Bibi Vacanța!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare