Stațiunea Covasna - Știai că??


‼STIAI CA⁉
STATIUNEA COVASNA❗
Statiunea se află in judeţul Covasna, la poalele vestice ale munţilor Vrancei şi este o statiune balneoclimaterica permanentă. Statiunea este situata la 35 km de oraşul Sfântu Gheorghe, la 60 km de Braşov şi la 250 km de Bucureşti. Datorita conditiilor geologice specifice,  aici există foarte multe izvoare cu apă minerală carbogazoasă, bicarbonată sau conţinând diverşi compuşi ai fierului, iodului, bromului sau clorului care sunt recomandate in tratamentul bolilor cardiovasculare, disfunţii hepatobiliare, boli digestive şi boli asociate.
Această staţiune dispune de facilitati pentru băi cu apă caldă carbogazoasă, mofete, izvoare pentru cura interna, instalatii pentru electro-, kineto- si hidroterapie, aerosoli si inhalatii, gimnastica, precum si de un spital pentru boli cardiovasculare si doua sanatorii pentru copii specializate in tratarea sechelelor aparute in urma hepatitei.
Cadrul natural din Covasna ofera o imensa bogatie de factori balneari si climaterici cu rol terapeutic. Principalii factori terapeutici ai zonei sunt: apele minerale carbogazoase, feruginoase, calcice hipotone si hipertone, respectiv mofetele cu emanatii de gaze usor radioactive.
🙋‍♀ Indicaţii terapeutice:
Hipertensiune arterială stadiul I şi II, sechele în urma atacurilor vasculare cerebrale
Sechele infarct miocardic
Insuficienţă mitrală şi aortică compensată,
Valvulopatii,
Flebite superficiale şi profunde
Boală varicoasă
Arteriopatii periferice
Afecţiuni metabolice: diabet zaharat
Nevroze
Afecţiuni ginecologice
Disfunţii erectile
Venopatii
Proceduri
Băi cu ape minerale încălzite
Mofete
Aerosoli
Inhalaţii
Împachetări cu parafină
Electroterapie
Băi galvanice
Masaj, gimnastică medicală
✅ Hoteluri recomandate BIBI Vacanța: Caprioara Spa Welleness Resort, Complex Balnear Cerbul, Complex Balnear Covasna, Clermont, TTS, Montana.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare