Top 3 locuri de vizitat în România

  • 25 februarie 2023

manastirea voronet
Avem o țară cu totul specială. Aici găsești tot ce ai nevoie, începând de la râurile curate și lacurile splendide, până la vederi de vis de pe vârful munților. România este cunoscută pentru peisajele sale, ce lasă orice om fără suflare, și pentru pădurile virgine care adăpostesc animale fabuloase. 

Istoria țării este vastă, iar oamenii încă sunt aproape de cele sfinte. De la mănăstiri vechi de sute de ani, până la castele impunătoare, te invit să facem o scurtă plimbare prin frumusețile patriei. 

Mănăstirea Voroneț – mândria Bucovinei 


Îți datorezi ca măcar o dată în viață să vezi cu proprii tăi ochi 

Mănăstirea Voroneț, una dintre atracțiile cele mai de preț ale României. Este un refugiu, un colț de rai în nordul țării, unde tradițiile și istoria creștină se întâlnesc în același punct. Aici poți veni doar cu inima curată și deschisă. Mănăstirea este cunoscută pentru culoarea unică în care a fost îmbrăcată. „Albastrul de Voroneț” – cu siguranță ai avut ocazia să auzi aceste cuvinte. Mănăstirea este un lăcaș de cult, ce îmbie spre găsirea sinelui, iubirea față de aproape și încredere în Divinitate. 

Cazanele Dunării – istoria clocotește pe apele sale 


Cazanele Dunării este o faimoasă atracție turistică din România, situată în partea de sud-vest a țării, în apropierea orașului Orșova. Numele "Cazanele Dunării" se referă la felul în care râul se învârte și fierbe prin trecerea îngustă, creând un spectacol natural. Zona este cunoscută pentru peisajul natural impresionant, cu stânci abrupte, păduri luxuriante și apă cristalină. Dunărea, în special Cazanele sale, sunt încărcate de istorie. Ai șansa să o privești în cea mai glorioasă postură. Când ajungi acolo, parcă timpul se oprește în loc. Parcă norii nu mai vor să se miște, iar priveliștea îți taie răsuflarea. Nici grijile nu te mai inundă. Ești aici, pe malul Dunării, înconjurat de liniște și pace. Dunărea este despre poezie și glorie, despre triumfătorul chip a lui Decebal, sculptat tocmai în piatră. Iar dacă te lași purtat de valurile sale, vei ajunge acolo unde inevitabil fiecare picur al fluviului se varsă, în Marea Neagră. 

Defileul Bicaz – drumul printre bolovani antici și stânci cu poveste 


Dacă mereu te-ai întrebat cum este să fii o furnică, atunci fă-ți răgaz și treci prin Defileul Bicaz. Fă-ți acest cadou și plimbă-te printre cele mai vechi stânci, îmbrăcate în mușchii verzi. Este un peisaj îngust, aflat între provinciile Moldova și Transilvania. Drumul său te va conduce spre faimosul lac Roșu, în care se varsă râul cu același nume, Bicaz. Toată splendoarea sa a fost creată de apele toride. Pe întreaga distanță de 8 km, vei simți ca și cum treci dintr-un univers în altul. Aici vei putea întâlni faimoasele canioane abrupte și rocile calcaroase, ce au înălțimi impresionante de 300 m. Multe locuri rămân de vizitat peste tot în țară. Există o vorbă printre cei ce vizitează locurile impresionante ale țării: „călătorului îi stă bine cu drumul”.

Acestea fiind spuse, du-te și cutreieră splendorile României, pline de legende și de basme. Află cine ești cu adevărat și regăsește-te. Vezi acum ofertele Bibi!

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare