Top 3 Stațiuni din România - Bibi Vacanța

  • 23 octombrie 2022

top 3 statiuni romania
In articolul acesta o să vorbim despre câteva locuri din România în care poți merge în vacanță fără să fie prea costisitoare. Țara noastră ascunde foarte multe locații care sunt foarte ieftine, dar și foarte minunate din orice punct de vedere. Știai că trăim într-o țară în care fiecare colț al ei are o poveste de spus, și care aduce cu ea foarte multă istorie dar și obiceiuri, gândiri diferite, peisaje sublime și foarte multă relaxare? Orice loc din România este într-un fel sau altul unic în sufletele noastre prin experiența pe care o aduce cu el! Așa că să începem cu locurile care trebuie neapărat vizitate și care nu necesită un buget mare pentru a putea să le vizitezi. 


1 Băile Felix 

Cu o istorie impresionantă care oferă oamenilor tratament pentru diferite afecțiuni precum afecțiuni reumatice inflamatorii, digestive, articulare dar și pentru afecțiuni post-traumatice și neurologice, Băile Felix oferă și o multitudine de activități de agrement si relaxare. In Băile Felix sunt o mulțime de atracții turistice precum Lacul cu nuferi și lotuși, Biserica cu Lună, Aqua Park și foarte multe altele. Dacă ești în vizită pe aici, cu siguranță vei vrea să vizitezi și Oradea, care se află la o distanță de aproximativ 6 kilometri de Băile Felix. Pe lângă toate cele menționate mai sus, la pachet, vine și aerul curat si o experiență frumoasă. Cu siguranță nu vei regreta că ai vizitat Băile Felix si vei dori să revii în această stațiune minunată cât mai rapid cu putință. 

2 Băile Herculane 

Cu o istorie impresionantă încă de pe vremea romanilor, bazele stațiunii Băile Herculane au fost puse încă din anul 102 î. Hr. de către împăratul Traian. De pe vremea romanilor au rămas o mulțime de vestigii precum: apeducte, băi, statui, monede, dar și multe altele. În momentul actual, este cea mai vizitată stațiune cu regim permanent din România și Europa de Est. Ca obiective turistice, se pot vizita: Vila Elisabeta, Statuia lui Hercules, Podul de Piatră, Parcul Central, Cazinoul și multe altele. Băile Herculane cu siguranță este un loc cu foarte multă istorie cumulată cu trecerea timpului și este dedicat tuturor grupelor de vârste, fiind un loc splendid care merită vizitat măcar o dată în viață. 

3 Băile Tușnad 

 Stațiunea a fost fondată în anul 1842, odată cu vindecarea miraculoasă a unui fiu de cioban care a atras atenția asupra efectul benefic al apelor miraculoase din această zonă. În această stațiune se pot trata afecțiuni precum: afecțiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos, digestive dar si endorine. Pe lângă beneficiile aduse de apele miraculoase, în aceasta zonă se poți vizita: Lacul Sfânta Ana, Piatra Șoimilor, Muzeul National Secuiesc, cetatea medievală din Odorheiu Secuiesc etc.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare