Top 5 atracții turistice în România

  • 7 septembrie 2022

atractii turistice romania
  1. Castelul Bran, Județul Brașov Știai că renumitul Castel Bran este una dintre cele mai frecventate obiective turistice din România nu numai de români, ci și de străini. Datorita mitului cum că Dracula a locuit acolo, s-a creat în jurul lui mult misticism. 
Uite, mitul Dracula se hrănește din mai multe credințe legate de vampiri dar și de legendele transilvănene, el având la baza cartea "Dracula", publicată în Marea Britanie în anul 1897, avându-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. 

Castelul Bran este cunoscut în întreaga lume drept "Castelul lui Dracula", tocmai de aceea a fost inclus de CNN in top 10 al castelelor medievale. Vizitează-l și tu! 

2 - Cimitirul Vesel de la Săpânța, Maramureș 

Probabil că și tu ai auzit de Cimitirul Vesel de la Săpânța, fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Maramureș. Este locul unde se spune ca se râde în fața morții! Peste 850 de cruci vesele se află în curtea bisericii, iar primele datând încă din anul 1935. Totul a început undeva în anul 1935, când Stan Ioan Pătraș, unul dintre cei mai buni meșteri ai comunei a avut ideea năstrușnică să exprime printr-o bucată de lemn de stejar povestea întregii vieți a unui om într-o manieră hazlie. Amuzant, nu? 

 3 - Castelul de Lut, Valea Zânelor, Sibiu 

Următoarea chiar e tare! La poalele măreților munți Făgăraș, undeva pe malul râului Porumbaru, se află un loc magic, rupt din basmele populare românești. Legenda spune că în acea zonă, foarte de mult, trăiau făpturi magice, mai exact zâne, acestea protejând încă și în prezent locul care era odată casa lor. Povestea a inceput undeva în anul 2014 cu un vis, iar odată cu timpul, Castelul de Lut Valea Zânelor a devenit un loc unic în România care te atrage prin arhitectura deosebită. Simte-te și tu ca în basmele citite in copilărie! 

4 - Pădurea Horia Baciu, Cluj 

Dacă îți plac fenomenele ciudate, trebuie să știi că Pădurea Horia Baciu a fost inclusă în mai multe topuri de locuri supranaturale din întreaga lume. În anii 1960, pădurea Horia Baciu a devenit mai populară de când au fost semnalate multiple fenomene stranii. Unii oameni au afirmat că au vazut strigoi, au apărut nenumărate fotografii în care apăreau diverse apariții inexplicabile care nu erau detectabile cu ochiul liber, cele mai frecvente anomalii reclamate în Pădurea Horia Baciu fiind problemele cu echipamentele electronice, ele rămânând instant fără baterie. Înficoșător, nu?

5 - Sarmizegetusa Regia, Hunedoara Sarmizegetusa Regia a fost capitala, cel mai important centru religios, militar și politic al statului dac înainte de războaiele purtate cu Imperiul Roman, Capitala Daciei atingând apogeul ei în timpul conducerii lui Decebal, învins de Imperiul Roman în timpul domniei împarătului Traian. După înfrangerea dacilor, cuceritorii au stabilit o garnizoană militară în acel loc, după care au început să dărâme cetatea. Vizitează și tu acest loc minunat!

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare