Vacanțe de iarnă ca în povești din România

  • 1 ianuarie 2023

vacanta de poveste
Iarna a venit... dar, spre deosebire de povestea din Game of Thrones, aduce sărbători în loc de monștri din nord. Alege-ți locația preferată pentru o excursie în care trecutul și prezentul dansează împreună... 

1. Castele de basm îmbrăcate în alb s-au luminat pentru balurile ce urmează 
Există 3 castele epice de iarnă și o regină puternică care le conduce pe toate... În depărtare, Castelul Bran străpunge cerul cu turnurile sale – un gigant înghețat care te vede de pe o stâncă. Vei vedea un han vechi în apropiere, așa că intri înăuntru pentru un vin fiert. La scurt timp, auzi un țipăt stins. Oh, este doar Casa Ororilor, situată la etaj. La urma urmei, acest tărâm este „țara lui Dracula”. 

Mai târziu, pe măsură ce lăsați în urmă ficțiunile de la Hollywood și vă îndreptați spre castel, împrejurimile ciudate vă captează încet atenția. La doar 270 de kilometri distanță, Castelul Corvinilor se pregătește de balul de iarnă. 

Semănând cu Hogwarts, structură masivă, este unul dintre cele mai mari castele din Europa. Orbiți de arhitectura uluitoare, traversați podul mobil și vă îndreptați spre sala principală. Zeci de lumânări, coloane arcuite, oameni îmbrăcați în ținute medievale, bucătărie locală și o trupă care cântă muzică tradițională. E timpul să-ți iei costumul – sărbătoarea este pe cale să înceapă! 

Castelul Peleș este diferit. Sunteți într-un tur cu trăsura pe terenurile regale când, brusc, maiestuosul Palat se dezvăluie. Construit ca refugiu privat pentru familia regală a României este primul castel european iluminat în întregime cu curent electric. Odată înăuntru, vezi clar că totul înseamnă lux: candelabre aurii, sculpturi în nuc, fântâni de marmură, oglinzi venețiene, camere secrete, armele regale și multe altele. 

2. Transilvania și orașele sale medievale fermecate în perioada sărbătorilor de iarnă În timpul iernii, Transilvania este sub vraja unei vrăjitoare medievale. Vine iarna… Este ora 16 și ninge. Stai în vârful Turnului Alb, admirând întreaga cetate a Brașovului – o bijuterie medievală la poalele Muntelui Tampa: 4 porți, 8 bastioane fortificate, străzi înguste pietruite, bresle de meșteșuguri, lămpi fermecătoare sau biserici gotice. Aerul rece trezește pofta de mâncare așa că te îndrepți spre o tavernă. 

Se lasă noaptea exact când termini de mâncat. Afară, intri într-o lume diferită în care luminile aprinse încântă totul, inclusiv Biserica Neagră. Un brad mare de Crăciun strălucește în mijlocul Pieței Sfatului și o plasă uriașă de lumini se odihnește deasupra târgului de Crăciun. Copiii îmbrăcați în costume colorate umblă pe străzi cântând colinde, iar comercianții cu ținute medievale oferă prăjituri fierbinți Kurtoș, invitându-vă la cafenelele boeme. A fost doar un pic din Brașov... Fiecare oraș medieval are propriile decorațiuni de iarnă, bazate pe aroma sa unică: maiestuoasa Alba Iulia și cetatea sa în formă de stea, Sibiul cu arhitectura sa glorioasă, Cluj-Napoca și pasiunea pentru arte sau Sighișoara - cea mai bine conservată cetate de acest gen din Europa. Vizitarea orașelor din Transilvania în timpul iernii este ca un pas înapoi în vremurile medievale de basme, legende și cavaler. 

În concluzie, România oferă foarte multe locuri de basm care se împletesc armonios cu tradițiile locale și care fac ca vacanța ta să fie de neuitat.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare