Vacanțe Bulgaria 2023 - Top locații

  • 5 martie 2023

vacante bulgaria 2023

A venit momentul din an în care urmează să te bucuri de o vacanță superbă alături de familia ta. Bulgaria se află în topul destinațiilor turistice adorate de oamenii de pretutindeni, în special de români.

Locuri de vizitat în vacanțe Bulgaria

Destinațiile minunate din Bulgaria și prețurile accesibile îți pot aduce beneficii atât pentru tine și pentru cei dragi. Această țară are o multitudine de locuri turistice pe care le poți vizita cu bucurie și deschidere sufletească.

Satul Kovachevitsa

Kovachevitsa este una dintre cele mai importante atracții turistice din Bulgaria, care-și păstrează farmecul perioadei de renaștere. Satul este situat în partea Debrash din Munții Rodopi, într-o vale abruptă a unui râu numit Kanina, la doar 64 de km distanță de Bansko.

Kovachevitsa a fost fondată de către niște refugiați din diverse sate care încercau să scape în secolul al XVII-lea de asimilarea otomană. Un loc de poveste și cu o istorie de nedescris, toate casele au fost construite din piatră și lemn. Acoperișurile sunt realizate din plăci de piatră tipice pentru zonă.

Cascada Kaya Bunar

Este una dintre cele mai frumoase cascade, uimitoare pentru oricine are ocazia să le viziteze. Cascada este situată în apropiere de orașul Veliko Tarnovo, la doar 20 de km de acesta, fiind cunoscută pentru splendoarea ei.

Apa are o culoare naturală turcoaz, care cade de la 30 de metri înălțime. Ai ocazia să petreci momente de liniște și să admiri cascada, iar cei dornici de aventură se pot aventura pe canionul ce o înconjoară.

Podul acoperit din Lovech

Un pod deosebit din orașul Lovech fac ca întreaga aventură prin Bulgaria să devină un portal înapoi în timp. Este unul dintre cele mai vechi orașe bulgărești, situat pe ambele râuri ale Osam, la 170 de km de Sofia.

Podul este un adevărat simbol, fiind acoperit. A fost construit în anul 1874 de către creativul constructor și arhitect Kolyu Ficheto. Acesta a fost făcut pentru a găzdui un număr de 64 de magazine destinate artizanatului.

Orașul Melnik

Orașul istoric Melnik este unul dintre cele mai splendide locații pe care le-ai putea vizita într-o țară precum este Bulgaria. Este situat în apropiere de granița cu Grecia.

Orașul este cunoscut ca fiind o rezervație arhitecturală, cu multiple clădiri, multiple monumente culturale. Melnik a dezvoltat o tradiție, a unei meserii vechi, care se potrivește perfect cu mediul agrar: tradiția vinicolă.

Se zvonește că însuși Sir Winston Churchill ar fi comandat 500 de litri de vin din Melnik an de an înainte și până la cel de al Doilea Război Mondial.

Castelul Ravadinovo

Castelul Ravadinovo se află în Sozopol, fiind unul dintre locurile de top de vizitat din Bulgaria. Este o atracție turistică superbă iubită de turiști pentru arhitectura inedită și uimitoare.

Castelul cu splendidele turnulețe și acoperișuri ascuțite este amplasat pe un deal, de unde se poate simți briza mângâietoare a mării.

Peste tot în lume există locuri uimitoare de vizitat. Bulgaria are o multitudine de atracții de care te poți bucura. Vizitează frumusețile Bulgariei măcar o dată în această viață, alegând să îți rezervi vacanța mult dorită cu Bibi Vacanța!.



SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare