Info & Comenzi: 0244 543 543
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Paste 2023 Canakkale, Didim, Istanbul


Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.

Descriere



Ziua 1, Joi 13.04.2023 |  BUCURESTI - CANAKKALE

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:30 in parcarea din fata ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) - acces dinspre Bd. Eroilor, plecare la ora 06:00 pe traseul  Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Stara Zagora - Capitan Andreevo - Edirne - Canakkale. Seara cazare in Canakkale la hotel 3*. Timp liber pentru cumparaturi sau plimbare prin oras, unul dintre cele mai ieftine orase din Turcia.

Ziua 2, Vineri 14.04.2023 | CANAKKALE - TROIA - BERGAMA (Cetatea Pergamon) - DIDIM

Mic dejun. Plecare spre Didim. In drum vom face o oprire la Troia - povestea razboiului troian fiind una din cele mai faimoase din istorie, iar legenda Elenei din Troia incanta de peste 3.000 de ani. Mai departe, ne indreptam spre Cetatea Pergamon, locul unde a fost inventat pergamentul. Cetatea Pergam este citata  si in  cartea  Apocalipsei, spunandu-se despre aceasta  ca este una dintre cele  sapte  biserici  din  Asia.  In prezent, siturile arheologice principale ale anticului Pergam se regasesc in partea de nord si de vest a orasului modern Bergama. Continuam drumul spre Didim, unde vom ajunge spre seara pentru cazare la hotel la Aquasis De Luxe and Spa 5*.

Ziua 3, Sambata 15.04.2023 DIDIM -timp liber | SIRINCE (optional)

Mic dejun. Timp liber pentru odihna si pentru a va bucura de facilitatile hotelului. In a doua parte a zilei, optional, excursie de jumatate de zi la Sirince - vechi sat grecesc care va asteapta sa degustati vinul fructat pentru care este recunoscut in intreaga Turcie si sa admirati peisajele pitoresti. Turul include vizita Bisericii Sf. Ioan Botezatorul si oprire la magazinul de specialitati turcesti. Spre seara ne intoarcem in Didim - hotel la Aquasis De Luxe and Spa 5*.  HRISTOS A INVIAT!

Ziua 4, Duminica 16.04.2023 DIDIDM - timp liber | EFES & CASA FECIOAREI MARIA (optional)                                                                 

Mic dejun. Timp liber pentru odihna, plaja, shopping sau, optional, excursie la Efes - unul dintre cele mai faimoase orase ale Antichitatii si Casa Fecioarei Maria - locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani din viata. Dupa-amiaza, ne intoarcem in Didim - cazare la hotel Aquasis De Luxe and Spa 5*.

Ziua 5, Luni 17.04.2023 DIDIM - timp liber  | PAMUKKALE (optional)

Mic dejun. Timp liber la hotel sau, optional, excursie la Pamukkale. Supranumit si Castelul de Bumbac, terasele de calcar reprezinta un fenomen unic in lume care starneste reactii de uimire si contemplare. In fata albului imaculat incrustrat parca cu pietre pretioase, cuvintele sunt lipsite de esenta. Tot acolo, orasul antic Hierapolis si Piscina Cleopatrei cu apa termala se dezvaluie precum acum 2.000 de ani. Orasul antic Hierapolis impresioneaza prin teatrul roman foarte bine conservat, prin numeroasele morminte descoperite si Templul lui Apollo. Fosta statiune termala, Pamukkale, prin Piscina Cleopatrei, va ofera beneficiile apei termale cu temperatura de 36 grade Celsius si ocazia de a descoperi o piscina in aer liber, pavata cu coloane ale Templului lui Apollo. Seara ne intoarcem in Didim - cazare la hotel Aquasis De Luxe and Spa 5*.

 Ziua 6, Marti 18.04.2023 DIDIM - ISTANBUL

Mic dejun. Plecare spre Istanbul, urmand traseul Izmir - Bursa. Seara, sosire in Istanbul pentru cazare la hotel 3*. Optional, puteti partipa la o seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala.

Ziua 7, Miercuri 19.04.2023 | ISTANBUL - Tur pietonal / Croaziera pe Bosfor (optional) / Tur by night (optional)

Mic dejun. Va propunem un tur pietonal prin centrul istoric: piata Sultan Ahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Hagia Sofia, fosta catedrala construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1.000 de ani a fost cea mai mare biserica din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, din 1935 a devenit muzeu, iar din august 2020 a fost transformata din nou in moschee. Aceasta atrage anual milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21.000 de bucati de faianta bleu din interior. Optional, dupa-amiaza va propunem o croaziera pe Bosfor (daca conditiile meteo vor permite organizarea acesteia).

Pentru cei care doresc sa afle mai mult despre Istanbul le propunem, optional, un tur cu autocarul, pe parcursul caruia vom ajunge in Piata Taksim -centrul administrativ al orasului, unde ne delectam cu o plimbare pietonala pe cea mai colorata si cunoscuta artera comerciala a megalopolisului aflat pe doua continente - Istiklal. Cand se insereaza traversam pe malul asiatic, trecem pe langa casa Presedintelui Erdogan pentru a ajunge la cea mai impresionanta ctitorie a acestuia, o moschee grandioasa construita in stilul clasicismului otoman. De la inaltimea dealului Camlica, aflat la 267 de metri deasupra stramtorii Bosfor, daca vremea ne permite, vom imortaliza privelistea incredibila oferita de Istanbul si de cele trei poduri luminate feeric. Seara ne intoarcem la hotel 3* pentru cazare.

Ziua 8, Joi 20.04.2023 ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI

Dupa micul dejun plecam spre Bucuresti. In drumul catre tara vom trece prin orasul Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Bucuresti, seara, in functie de trafic si formalitati vamale.

 

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostri sau de pe site-urile de prezentare ale acestora.
Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii.
Zilnic incercam sa actualizam aceste informatii dar nu garantam ca sunt complete sau ca nu contin erori. Va recomandam sa cereti informatii actualizate consultantilor nostri sau sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment.
Oferta instant! Sună și primești imediat detalii despre vacanta ta.

0244 543 543

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.








Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.