Info & Comenzi: 0244 543 543
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Sovata Romania

Sovata este un oraș în județul Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Căpeți, Ilieși, Săcădat și Sovata (reședința). Este situat pe cursul superior al râului Târnava Mică, la confluența cu râul Sovata.Obiective turisticeLacul Roșu din SovataMuntele de sare - Cu un spectaculos aspect și care se află în spatele Lacului Roșu și Lacului VerdeVila Justiției - clădire datată 1920 în prezent Centrul Regional de Pregătire Profesională a MagistrațilorIzvorul Maria - cu apă potabilă...

Citeste mai mult

Prezentare Sovata Romania

Sovata este un oraș în județul Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Căpeți, Ilieși, Săcădat și Sovata (reședința). Este situat pe cursul superior al râului Târnava Mică, la confluența cu râul Sovata.

Obiective turistice

Lacul Roșu din Sovata
Muntele de sare - Cu un spectaculos aspect și care se află în spatele Lacului Roșu și Lacului Verde
Vila Justiției - clădire datată 1920 în prezent Centrul Regional de Pregătire Profesională a Magistraților
Izvorul Maria - cu apă potabilă, aflat în parcul din imediata vecinătate a autogării din Sovata
Vila Bernády - construită în memoria primarului municipiului Târgu Mureș, Bernády Gyorgy
Pârtia Aluniș-> amenajată lângă cabana cu același nume tot mai solicitată de iubitorii sporturilor de iarnă

Casa parohială reformată (monument istoric)
Lacul Negru - pe strada Bradului, primul lac al Sovatei format în anul 1710 prin surparea unei ocne
Izvorul Ghera - aflat pe strada cu același nume pe locul unde se aflau primele băi sărate din stațiune
Centrul Cultural Domokos Kázmér - pe Strada Principală găzduit de o clădire monument istoric
Stațiunea[modificare | modificare sursă]

Danubius health spa resort Sovata
Stațiune cu sezon permanent, Sovata a fost menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine stațiune balneară. Este înconjurată de dealurile Cireșelu (912 m), Capela (720 m), Bechiș (1.079 m), Dealul Mic și Muntele de Sare, fiind acoperită cu păduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și mesteceni.


Lacul Ursu
Stațiunea are o clima subalpină, cu veri răcoroase (temperatura medie în iulie este de 18,5 °C) și ierni blânde (temperatura medie în ianuarie este de -3,5 °C). Temperatura medie anuală este de 7,6 °C, iar media anuală a precipitațiilor este de 750 mm.


Hotelul Brădet
Renumele Sovatei se datorează lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare - de la 40 la 250 g/litru) și sodice, prezentînd fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menține la suprafată, acționînd ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20 °C la suprafață, 30-40 °C la adâncimea de 1 m și 40-60 °C la adâncimea de 1,5 m.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 19 hoteluri

Sovata, Romania
Balneo&Spa
 | 
Sovata
 | 
Vacanțe la tratament
 | 
Crăciun în România

HOTELUL ALUNIS situat la 100 m de Lacul Ursu si Baza de tratament pune la dispozitia turistilor 276 locuri de cazare - 224 locuri de cazare in camere de 2 cu 2 paturi sau cu pat matrimonial - 54 locuri de cazare in camere complet renovate cu 2 patur . . .

Sovata, Romania
Sovata
 | 
Vacanțe la tratament
 | 
Crăciun în România
Sovata, Romania
Balneo&Spa
 | 
Sovata
 | 
Vacanțe la tratament
 | 
Crăciun în România

Situare Hotelul Bradet este o unitate de cazare clasificata la 4 localizata in statiunea SovataCamere Unitatea dispune de 88 de camere complet renovate cu aer conditionat si 5 apartamente cu jacuzzi terasa pentru plaja balcon baie cu vana sau dus hal . . .

Sovata, Romania
Balneo&Spa

HOTEL este situat in centrul din statiunea Sovata la 150 metri de lacul Rosu invecinat cu hotelul Danubius Health Spa Resort Sovata 4CAMERE dispune de 88 camere duble si 5 apartament dotate cu uscator de par halat de baie minibar seif tv internet te . . .

Sovata, Romania
Sovata
 | 
Vacanțe la tratament
 | 
Crăciun în România

Situata la numai 250 m de Lacul Ursu in apropiere de hotel Faget Vila Euro Vacanta 4 ofera o atmosfera primitoare si moderna pentru un sejur la SovataDotari generale dispune de 10 camere duble un apartament si o bucatarie si parcareDotari camere Vila . . .

Sovata, Romania
Balneo&Spa
 | 
Sovata
 | 
Vacanțe la tratament
 | 
Crăciun în România

Hotelul Faget dispune de 134 camere duble si 2 apartamente Camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu telefon TV satelit balcon Facilitati restaurant cocktail bar terasa Preturi de camere pentru sejur mai mic de 7 nopti Include mic dejun camera c . . .

Sovata, Romania
Sovata
 | 
Vacanțe la tratament
 | 
Crăciun în România

Hotelul Lacul Ursu este situat instatiunea Sovata la 600m de singurul lac helioterm din Europacaruia ii poarta numele Avand o capacitate de 54 locuri de cazarehotelul ofera turistilor veniti sa-si petreaca sejurul in renumitastatiune cele mai bune co . . .

Sovata, Romania

Aflat la 3 minute de mers pe jos de Lacul Ursu Hotel Pacsirta ofera camere elegante si preparate delicioase din bucataria transilvaneana si maghiara Hotelul ofera Wi-Fi gratuit si parcare privata gratuitaToate camerele sunt decorate in stil subtil mo . . .

Sovata, Romania
Crăciun în România
Sovata, Romania
Sovata, Romania Vezi locatia pe harta
Sovata
 | 
Vacanțe la tratament
 | 
Crăciun în România
Sovata, Romania

Localizare Hotel Relax Sovata se afla intr-o zona linitita a staiunii i prezinta o combinaie de elemente de design rustic i bavarez Sunt disponibile diverse activitai precum schi i drumeii Hotelul Relax Sovata se gasete la 12 km de Praid i la 48 km d . . .

Sovata, Romania
Balneo&Spa
 | 
Sovata
 | 
Vacanțe la tratament
 | 
Crăciun în România

Danubius Health Spa Resort dispune de 6 etaje cu 168 de camere dotate cu balcon baie telefon televizor cu programe prin satelit minibar Baza de tratament din incinta hotelului dispune de cele mai moderne aparate si pune la dispozitia clientilor . . .

Sovata, Romania

Hotelul Szeifert se găseşte in centrul staţiunii balneoclimaterice Sovata in vecinătatea Lacului Negru - cel mai vechi lac sărat din Sovata format in vadul paraului fostei mine de aur in anul 1710 Conform anotaţiilor timpurii Lacul Ursu s-