Info & Comenzi: 0244 543 543
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CINQUE TERRE - FLORENTA & LA SPEZIA Program Social Toamna 2019 pachet 8 zile plecare din Bucuresti zbor Blue Air


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse: 7 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (1/2 apa si 1/4 vin incluse) la hotel Scandinavia 3*sup in Marina di Massa sau similar. Transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport Transport avion Blue Air cursa directa Otopeni - Florenta si retur; Taxele de aeroport 1 piesa bagaj de cala in limita a 32kg / segment de zbor si 1 piesa de bagaj de mana in limita a 10kg Asistenta turistica: ghizi locali (conform program) si reprezentant roman din partea agentiei;
Servicii neincluse:
• 7 nopti cazare la Hotel Scandinavia 3* Sup. cu DEMIPENSIUNE !!! Foarte bine 8.4 Booking.com! • BONUS La masa, apa si vin! • Transfer – Aeroport – Hotel – Aeroport • Un bagaj de cala (32kg) pentru fiecare persoana • BONUS Asistenta turistica in limba romana
ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si: FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.   Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.   Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante. Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Protectia datelor cu caracter personal:
Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii ( transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc ), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

Date generale despre documentele de calatorie:
Pasaport romanesc valabil cel putin 6 luni de la data incetarii calatoriei, sau Cartea de identitate românească valabila, in care este specificata cetatenia romană. •    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT !!! •    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile! 1.    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!  2.    Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii; Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera. a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare; b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces. c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort. d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic. Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro. Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Modalitati de plata
In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza: -    40% - se plateste in 3 zile dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii; -    40% - se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare; -    20% - se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor; In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii. Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele: -    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50zile inainte de inceperea sejururlui; -    50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului; -    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 15zile inainte de data inceperii sejurului; -    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare; Eventuale evolutii ale pretului Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Asigurari
Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari: 1.    Asigurare impotriva insolventei nr BN/ 000001114 valabila pana in data de 31.12.2019 emisa de City Insurance in data de 22.12.2018 Informatii despre sejur Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte: -    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon; -    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon; -    Orar de zbor actualizat;

Mijloace de transport
ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul ( zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile turistice fiind zile de transport. Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil.

Servicii ghid/ conducator de grup:
Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada sejurului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in cazul exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.

Informatii utile:
•    Trebuie sa te prezinti in Aeroportul Otopeni la check-in cu 2 ore inainte de ora imbarcarii! Prezentarea biletului de avion este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 32 kg si max. 10 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager. •    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea,  orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare pana la emiterea biletelor; •    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00); •    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea. •    Exista hoteluri unde copilul pana la 11,99 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare. •    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului; •    Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta; •    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta. •    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Conditii de realizare a grupului
GRUP MINIM 20 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 20 pax pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana la data de 01 Septembrie, astfel: grup intre 20 pax – 15 pax:  supliment 20 Euro/pers.; Deasemenea, in cazul unui grup mai mic de 15 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. In cazul in care grupul se anuleaza, turistii vor fi anuntati pana la data de 07.09.2019.  Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Excursii si activitati optionale
Florenta (excursie de o zi): 75 Euro/persoana Florența, capitala artelor, este “inima” Toscanei, unul dintre cele mai frumoase și mai romantice orașe ale Italiei. Florența a dat (și mai dă încă) tonul în artă, arhitectură, modă, gastronomie, știință, religie și muzică. Florența este locul de unde a pornit renașterea în Italia, e scena unor romane celebre, iar cinefilii își aduc aminte de filmele lui Roberto Rossellini (Paisa), Franco Zeffirelli (La ceai cu Musolini), Ridley Scott (Hannial) și Ron Howard (Inferno). Este orașul stăpânit, timp de trei secole, de temuta familia di Medici, căreia îi datorăm mare parte din muzeele, galeriile de artă, palatele și grădinile atât de celebre în lume. Florența este locul unde s-au născut sau au trăit numeroase personalități precum Dante,  Leonardo da Vinci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Michelangelo, Galileo Galilei, Catherine de’ Medici, etc. Este o destinație celebră și pentru gurmanzi, care au de unde alege, cel puțin dintre cele 29 de restaurante cu stele Michelin (anul 2016) câte există în orașul de pe malul râului Arno. Siena, San Giamignano si regiunea Chianti (excursie de o zi): 87 Euro/persoana Siena, un șarmant oraş medieval. Aflat la 74 km de Florenţa, Siena este un alt muzeu în “mărime naturală” care merită vizitat. Străduţele întortocheate care urcă și coboară, clădirile maiestuoase, pieţele mari  și colecțiile de artă din Siena sunt dovezi ale istoriei sale medievale, când a fost unul dintre cele mai bogate orașe ale Europei. Catedrala din Siena, Duomo, ridicată între anii 1150 şi 1376, cu ferestre pictate de Michelangelo, Donatello şi Bernini, Piazza del Campo, Cripta, Palazzo Pubblico precum şi Pinacoteca Nazionale sunt principalele obiective de vizitat din Siena. Centrul istoric al Siena, foarte bine conservat, face parte din patrimoniul UNESCO, fiind emblematic pentru stilul gotic. Monte dei Paschi este una dintre cele mai vechi bănci din lume, iar Torre del Mangia unul dintre cele mai înalte (102 metri) și mai vechi (construit în 1344) turnuri din Italia. San Gimignano, „Oraşul turnurilor frumoase“ este un sat fortificat, inclus în patrimoniul UNESCO, celebru pentru arhitectura sa medievală, din care se disting turnurile zvelte, odinioară “barometrul”  bogăției stăpânilor. Cu cât era mai înalt turnul construit, cu atât stăpânul său era mai avut și mai influent. În San Gimignano mai există însă doar 14 turnuri din cele 72 câte erau odată, unele cu o înălțime de până la 50 de metri. Orășelul te așteaptă cu o atmosferă romantică, din care nu lipsesc străduțele pietruite care se unesc în piețe cu vechi fântâni publice, biserici si câteva palate Chianti este considerată cea mai frumoasă ''felie'' a Toscanei, incluzând Florența, Siena și tot ce se întinde în jurul Val d’Elsa. Turiștii au ocazia să admire plantații de viță de vie, câmpii și dealuri pitorești, livezi de măslini, admirând cele mai frumoase peisaje rustice. Panoramele din Chianti sunt cele care ajung pe tablourile și vederile care ne îndeamnă la visare. Pisa si Lucca – (excursie de o zi): 75 Euro/persoana Pisa este una dintre atracțiile turistice de top din Italia, iar turnul său înclinat, înalt de 56 metri, este unul dintre monumentele cele mai cunoscute din lume. Centrul istoric al celei ce a fost odată o importantă Republică Maritimă este inclus în patrimoniul UNESCO. Turnul din Pisa, turnul clopotniței Catedralei-Torre di Pisa, este monumentul din Piazza dei Miracoli care atrage milioane de turiști în fiecare an. Acesta cu toate că nici celelalte obiective din Piazza dei Miracoli nu sunt deloc urâte sau fără importanță. Ba din contră, atât Catedrala-Domul din Pisa, cât și Baptisteriul sunt deosebite, sunt de referință pentru artă şi arhitectură, fiind incluse, alături de Cimitir, în patrimoniul mondial UNESCO pentru influența lor în arta secolelor XI-XV. Lucca este un superb oraş medieval înconjurat de puternice ziduri de apărare, care „păzesc” străduțe pietruite, palate, multe biserici (aproximativ 100) și turnuri vechi în care poți să te urci, pentru privelişti de ansamblu. Piaţa centrală din Lucca este considerată una dintre cele mai frumoase din lume. Cel mai bine descoperi oraşul Lucca pe bicicletă ori plimbându-te pe zidurile de apărare. Este orașul unde s-a născut Giacomo Puccini si din acest motiv găzduiește în fiecare vară, în Piazza Napoleone, festivalul muzical “Summer festival” Portofino si Genova (excursie de o zi): 59 Euro/persoana Portofino este "perla Mediteranei", o perla ascunsa intr-un golf ingust ce domina vizual coasta stancoasa si unul dintre cele mai fermecatoare si mai romantice locuri din Italia. Frumusetea sa este depasita doar de intimitatea strazilor sale inguste, de golfuletele sale ascunse si de un farmec incredibil. Cea mai populara atractie turistica a zonei, Castello Brown este un fort construit de genovezi in secolul XVI, pentru a da de veste despre invazia turcilor. In 1867 castelul a fost transformat in vila particulara, de catre diplomatul britanic Montague Yeats. Piazza Martiri dell’Olivetta, Biserica Sf. Martin construita inainte de anul 1000, in stil romano-gotic, Biserica Sf. George si Oratoriul Sf. Maria Assunta, o cladire in stil gotic sunt alte obiective care nu trebuiesc ratate. Genova este un oras si un port maritim, capitala a Liguriei si pricipal port de deservire al insulelor Corsica si Sardinia si este capitala culturala europeana din 2004.  „Strada Nuova” (in prezent via Garibaldi) si „Palazzo dei Rolli” din Genova au fost inscrise in anul 2006 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. In centrul orasului se afla Piazza de Ferrari, in apropierea careia se gaseste Opera si Palatul Dogilor. Tot aici se poate vizita casa unde se spune ca s-ar fi nascut Cristofor Columb. De-a lungul Strazii Nuova, in orasul vechi, se desfasoara Palazzo Rosso (muzeu), Palazzo Bianco, Palazzo Grimaldi si Palazzo Reale, colegiul de arta, Musei di Strada Nuova si Palazzo del Principe. Alte obiective turistice: Cattedrale di San Lorenzo, Vechiul Port (Porto Antico), transformat in mall, faimosul cimitir al lui Staglieno, cunoscut pentru monumentele si statuile sale. Cinque Terre (excursie de o zi): 65 Euro/persoana “Paradisul pe pământ” a denumit Lordul Byron aceste cinci sate de pescari aflate pe coasta Liguriei, Riviera Italiană: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore supranumite Cinque Terre. Din 1997 fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cinque Terre se bucură de un peisaj natural impresionant, cu cei 18 km de coastă, plină de plaje, golfuri marine, o zonă aflată sub protecția mediului și un parc național marin protejat. Un colt de Liguria, de la Punta Mesco si Punta Manara, unde generatii intregi, timp de secole, printr-o munca titanica, a reusit sa creeze aceasta forma si acest unic aspect arhitectural, reprezentat de terasele abrupte ce aluneca in mare. Sustinuta de peste 7.000 de kilometri de ziduri din piatra, construita in mod inteligent, fara pic de ciment, terasele din Cinque Terre sunt cultivate miraculos cu vita de vie. Ciudatenia acestor femercatoare sate antice sta in istoria tinutului si in prezentul la fel de traditional: fara tarfic, fara masini, fara facilitati turistice, dar alaturi de traditiile stravechi si primirea calda a locuitorilor. Cea mai buna modalitate de a descoperi Cinque Terre, pentru a intelege si a va bucura de tot, este pe jos. De-a lungul aleilor si a treptelor construite acum sute de ani, care reprezentau singura cale de comunicatie intre cele cinci sate, ajungeti in magicul peisaj suspendat intre cer si mare: podgorii terasate, alternate de fasii cultivate cu maslini, amestecate cu stancile inalte ce rabufnesc sub sunetele marii, ascunzand plaje minuscule.     (Preturile excursiilor optionale sunt calculate pentru un numar minim de 15 participanti)

Descriere Hotel
Hotel Scandinavia 3 * sup Hotelul Scandinavia se afla in centrul staiunii Marina di Masa, la 42 de kilometri de Pisa si 40 kilometri de La Spezia. Acest hotel ospitalier este situat la doar 80 de metri de mare şi de plajele superbe ale statiunii. Hotelul Scandinavia are 39 de camere confortabile cu baie privată, cu vedere la mare sau la munte, oferind o panorama pitorească a Versiliei și a Alpilor Apuan. Camerele luminoase şi confortabile, modern decorate sunt dotate cu aer condiționat, încălzire, TV, telefon, seif, uscător de păr. Hotelul dispune de o gamă întreagă de facilități și servicii pentru a vă face șederea pe celebra coasta toscană de neuitat. Hotelul Scandinavia serveşte mâncăruri tradiţionale italiene. Hotelul oferă o selecţie zilnică de peşte proaspăt. La cerere sunt disponibile preparate vegetariene.Această proprietate este la 1 minut pe jos față de plajă. Personalul amabil al hotelului vă stă la dispoziţie pe toată durata sejurului. Hotelul oferă o recepţie deschisă nonstop şi acces gratuit la internet WiFi. Marina di Masa este destinatia ideala pentru explorarea plajelor şi oraşelor din Toscana şi Liguria. Aflata intre Versilia şi Cinque Terre, statiunea se bucură de o poziţie strategică, cu vedere la Marea Tireniană şi Alpii Apuani, lângă unele din cele mai frumoase zone naturale din Toscana, cum ar fi Alpii Apuani (10 km), carierele de marmură din Carrara (15 km) şi parcul naţional Tosco-Emiliano din Apenini (30 km). Destinatia oferă soluţia ideală pentru o vacanţă care include relaxare pe plajă, excursii montane şi vizite culturale. De aici puteţi călători către regiunea Cinque Terre sau puteţi alege excursii de o zi la Florenţa, Pisa şi Lucca. *(cu titlu informativ, hotelul poate fi modificat, fara ca acest lucru sa afecteze oferta generala – hotel 3*, demipensiune)

Descriere Program
Ziua 1 Bucuresti – Florenta – Hotel Scandinavia 3* superior  Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda la ora 17.30 pt. intalnirea cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare la cursa Blue Air OB119 cu decolare la ora 19.30 spre Florenta. Aterizare la Florenta. la ora locala 20.45. Dupa preluarea bagajelor, transfer la hotel. Seara, cazare si cina la Hotel Scandinavia / 3* superior (sau similar) in Marina Di Massa, zona La Spezia. Zilele 2 – 7. Marina di Massa / Hotel Scandinavia 3* superior – DEMIPENSIUNE. Timp liber pentru odihna, plaja, sau pentru activitati optionale in inima Toscanei, cel mai mare oras din Italia de sud. Coasta Toscanei isi invita vizitatorii intr-un mediu relaxant cu plaje cu nisip fin si paduri de molid. Printre cele mai importante statiuni de pe coasta mentionam: Marina di Massa, Marina di Pietra Santa, Viareggio, Tirrenia, Livorno, Cecina Mare, Punta Ala, Castiglione della Pescaia, Marina di Grossseto si Principina Mare. Toate acestea ofera turistilor o infrasctructura dezvoltata, cu posibilitati de practicare a majoritatii sporturilor de apa, a golfului, ciclismului, calariei, si a altor sporturi pentru toate varstele. Arhipelagul toscanez - cateva insule din apropiere, ca de exemplu Elba - si mai multe rezervatii naturale sunt cateva tinte de excursii in captivanta natura din regiune. O alta atractie sunt vechile cetati etrusce si medievale, ca Volterra, Arezzo, Cortona, Gimiguano sau Rosella in apropiere de Grosetto. Aproape pretutindeni in Toscana gasesti o multitudine de palate si cetati vechi (multe dintre ele sunt folosite in prezent ca hoteluri), aceasta facand din Toscana un imens paradis de vacanta. Cazare cu DEMIPENSIUNE la Hotel Scandinavia / 3* superior (sau similar) in Marina Di Massa, zona La Spezia. Ziua 8 Marina di Massa – Florenta – Bucuresti Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor transfer la aeroportul din Florenta. Imbarcare la cursa Blue Air OB120 cu decolare la ora locala 21:35 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora locala 00:40.

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse: 7 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (1/2 apa si 1/4 vin incluse) la hotel Scandinavia 3*sup in Marina di Massa sau similar. Transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport Transport avion Blue Air cursa directa Otopeni - Florenta si retur; Taxele de aeroport 1 piesa bagaj de cala in limita a 32kg / segment de zbor si 1 piesa de bagaj de mana in limita a 10kg Asistenta turistica: ghizi locali (conform program) si reprezentant roman din partea agentiei;
Servicii neincluse:
• 7 nopti cazare la Hotel Scandinavia 3* Sup. cu DEMIPENSIUNE !!! Foarte bine 8.4 Booking.com! • BONUS La masa, apa si vin! • Transfer – Aeroport – Hotel – Aeroport • Un bagaj de cala (32kg) pentru fiecare persoana • BONUS Asistenta turistica in limba romana
ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si: FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.   Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.   Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante. Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Protectia datelor cu caracter personal:
Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii ( transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc ), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

Date generale despre documentele de calatorie:
Pasaport romanesc valabil cel putin 6 luni de la data incetarii calatoriei, sau Cartea de identitate românească valabila, in care este specificata cetatenia romană. •    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT !!! •    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile! 1.    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!  2.    Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii; Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera. a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare; b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces. c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort. d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic. Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro. Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Modalitati de plata
In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza: -    40% - se plateste in 3 zile dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii; -    40% - se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare; -    20% - se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor; In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii. Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele: -    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50zile inainte de inceperea sejururlui; -    50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului; -    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 15zile inainte de data inceperii sejurului; -    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare; Eventuale evolutii ale pretului Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Asigurari
Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari: 1.    Asigurare impotriva insolventei nr BN/ 000001114 valabila pana in data de 31.12.2019 emisa de City Insurance in data de 22.12.2018 Informatii despre sejur Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte: -    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon; -    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon; -    Orar de zbor actualizat;

Mijloace de transport
ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul ( zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile turistice fiind zile de transport. Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil.

Servicii ghid/ conducator de grup:
Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada sejurului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in cazul exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.

Informatii utile:
•    Trebuie sa te prezinti in Aeroportul Otopeni la check-in cu 2 ore inainte de ora imbarcarii! Prezentarea biletului de avion este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 32 kg si max. 10 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager. •    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea,  orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare pana la emiterea biletelor; •    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00); •    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea. •    Exista hoteluri unde copilul pana la 11,99 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare. •    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului; •    Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta; •    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta. •    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Conditii de realizare a grupului
GRUP MINIM 20 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 20 pax pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana la data de 01 Septembrie, astfel: grup intre 20 pax – 15 pax:  supliment 20 Euro/pers.; Deasemenea, in cazul unui grup mai mic de 15 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. In cazul in care grupul se anuleaza, turistii vor fi anuntati pana la data de 07.09.2019.  Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Excursii si activitati optionale
Florenta (excursie de o zi): 75 Euro/persoana Florența, capitala artelor, este “inima” Toscanei, unul dintre cele mai frumoase și mai romantice orașe ale Italiei. Florența a dat (și mai dă încă) tonul în artă, arhitectură, modă, gastronomie, știință, religie și muzică. Florența este locul de unde a pornit renașterea în Italia, e scena unor romane celebre, iar cinefilii își aduc aminte de filmele lui Roberto Rossellini (Paisa), Franco Zeffirelli (La ceai cu Musolini), Ridley Scott (Hannial) și Ron Howard (Inferno). Este orașul stăpânit, timp de trei secole, de temuta familia di Medici, căreia îi datorăm mare parte din muzeele, galeriile de artă, palatele și grădinile atât de celebre în lume. Florența este locul unde s-au născut sau au trăit numeroase personalități precum Dante,  Leonardo da Vinci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Michelangelo, Galileo Galilei, Catherine de’ Medici, etc. Este o destinație celebră și pentru gurmanzi, care au de unde alege, cel puțin dintre cele 29 de restaurante cu stele Michelin (anul 2016) câte există în orașul de pe malul râului Arno. Siena, San Giamignano si regiunea Chianti (excursie de o zi): 87 Euro/persoana Siena, un șarmant oraş medieval. Aflat la 74 km de Florenţa, Siena este un alt muzeu în “mărime naturală” care merită vizitat. Străduţele întortocheate care urcă și coboară, clădirile maiestuoase, pieţele mari  și colecțiile de artă din Siena sunt dovezi ale istoriei sale medievale, când a fost unul dintre cele mai bogate orașe ale Europei. Catedrala din Siena, Duomo, ridicată între anii 1150 şi 1376, cu ferestre pictate de Michelangelo, Donatello şi Bernini, Piazza del Campo, Cripta, Palazzo Pubblico precum şi Pinacoteca Nazionale sunt principalele obiective de vizitat din Siena. Centrul istoric al Siena, foarte bine conservat, face parte din patrimoniul UNESCO, fiind emblematic pentru stilul gotic. Monte dei Paschi este una dintre cele mai vechi bănci din lume, iar Torre del Mangia unul dintre cele mai înalte (102 metri) și mai vechi (construit în 1344) turnuri din Italia. San Gimignano, „Oraşul turnurilor frumoase“ este un sat fortificat, inclus în patrimoniul UNESCO, celebru pentru arhitectura sa medievală, din care se disting turnurile zvelte, odinioară “barometrul”  bogăției stăpânilor. Cu cât era mai înalt turnul construit, cu atât stăpânul său era mai avut și mai influent. În San Gimignano mai există însă doar 14 turnuri din cele 72 câte erau odată, unele cu o înălțime de până la 50 de metri. Orășelul te așteaptă cu o atmosferă romantică, din care nu lipsesc străduțele pietruite care se unesc în piețe cu vechi fântâni publice, biserici si câteva palate Chianti este considerată cea mai frumoasă ''felie'' a Toscanei, incluzând Florența, Siena și tot ce se întinde în jurul Val d’Elsa. Turiștii au ocazia să admire plantații de viță de vie, câmpii și dealuri pitorești, livezi de măslini, admirând cele mai frumoase peisaje rustice. Panoramele din Chianti sunt cele care ajung pe tablourile și vederile care ne îndeamnă la visare. Pisa si Lucca – (excursie de o zi): 75 Euro/persoana Pisa este una dintre atracțiile turistice de top din Italia, iar turnul său înclinat, înalt de 56 metri, este unul dintre monumentele cele mai cunoscute din lume. Centrul istoric al celei ce a fost odată o importantă Republică Maritimă este inclus în patrimoniul UNESCO. Turnul din Pisa, turnul clopotniței Catedralei-Torre di Pisa, este monumentul din Piazza dei Miracoli care atrage milioane de turiști în fiecare an. Acesta cu toate că nici celelalte obiective din Piazza dei Miracoli nu sunt deloc urâte sau fără importanță. Ba din contră, atât Catedrala-Domul din Pisa, cât și Baptisteriul sunt deosebite, sunt de referință pentru artă şi arhitectură, fiind incluse, alături de Cimitir, în patrimoniul mondial UNESCO pentru influența lor în arta secolelor XI-XV. Lucca este un superb oraş medieval înconjurat de puternice ziduri de apărare, care „păzesc” străduțe pietruite, palate, multe biserici (aproximativ 100) și turnuri vechi în care poți să te urci, pentru privelişti de ansamblu. Piaţa centrală din Lucca este considerată una dintre cele mai frumoase din lume. Cel mai bine descoperi oraşul Lucca pe bicicletă ori plimbându-te pe zidurile de apărare. Este orașul unde s-a născut Giacomo Puccini si din acest motiv găzduiește în fiecare vară, în Piazza Napoleone, festivalul muzical “Summer festival” Portofino si Genova (excursie de o zi): 59 Euro/persoana Portofino este "perla Mediteranei", o perla ascunsa intr-un golf ingust ce domina vizual coasta stancoasa si unul dintre cele mai fermecatoare si mai romantice locuri din Italia. Frumusetea sa este depasita doar de intimitatea strazilor sale inguste, de golfuletele sale ascunse si de un farmec incredibil. Cea mai populara atractie turistica a zonei, Castello Brown este un fort construit de genovezi in secolul XVI, pentru a da de veste despre invazia turcilor. In 1867 castelul a fost transformat in vila particulara, de catre diplomatul britanic Montague Yeats. Piazza Martiri dell’Olivetta, Biserica Sf. Martin construita inainte de anul 1000, in stil romano-gotic, Biserica Sf. George si Oratoriul Sf. Maria Assunta, o cladire in stil gotic sunt alte obiective care nu trebuiesc ratate. Genova este un oras si un port maritim, capitala a Liguriei si pricipal port de deservire al insulelor Corsica si Sardinia si este capitala culturala europeana din 2004.  „Strada Nuova” (in prezent via Garibaldi) si „Palazzo dei Rolli” din Genova au fost inscrise in anul 2006 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. In centrul orasului se afla Piazza de Ferrari, in apropierea careia se gaseste Opera si Palatul Dogilor. Tot aici se poate vizita casa unde se spune ca s-ar fi nascut Cristofor Columb. De-a lungul Strazii Nuova, in orasul vechi, se desfasoara Palazzo Rosso (muzeu), Palazzo Bianco, Palazzo Grimaldi si Palazzo Reale, colegiul de arta, Musei di Strada Nuova si Palazzo del Principe. Alte obiective turistice: Cattedrale di San Lorenzo, Vechiul Port (Porto Antico), transformat in mall, faimosul cimitir al lui Staglieno, cunoscut pentru monumentele si statuile sale. Cinque Terre (excursie de o zi): 65 Euro/persoana “Paradisul pe pământ” a denumit Lordul Byron aceste cinci sate de pescari aflate pe coasta Liguriei, Riviera Italiană: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore supranumite Cinque Terre. Din 1997 fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cinque Terre se bucură de un peisaj natural impresionant, cu cei 18 km de coastă, plină de plaje, golfuri marine, o zonă aflată sub protecția mediului și un parc național marin protejat. Un colt de Liguria, de la Punta Mesco si Punta Manara, unde generatii intregi, timp de secole, printr-o munca titanica, a reusit sa creeze aceasta forma si acest unic aspect arhitectural, reprezentat de terasele abrupte ce aluneca in mare. Sustinuta de peste 7.000 de kilometri de ziduri din piatra, construita in mod inteligent, fara pic de ciment, terasele din Cinque Terre sunt cultivate miraculos cu vita de vie. Ciudatenia acestor femercatoare sate antice sta in istoria tinutului si in prezentul la fel de traditional: fara tarfic, fara masini, fara facilitati turistice, dar alaturi de traditiile stravechi si primirea calda a locuitorilor. Cea mai buna modalitate de a descoperi Cinque Terre, pentru a intelege si a va bucura de tot, este pe jos. De-a lungul aleilor si a treptelor construite acum sute de ani, care reprezentau singura cale de comunicatie intre cele cinci sate, ajungeti in magicul peisaj suspendat intre cer si mare: podgorii terasate, alternate de fasii cultivate cu maslini, amestecate cu stancile inalte ce rabufnesc sub sunetele marii, ascunzand plaje minuscule.     (Preturile excursiilor optionale sunt calculate pentru un numar minim de 15 participanti)

Descriere Hotel
Hotel Scandinavia 3 * sup Hotelul Scandinavia se afla in centrul staiunii Marina di Masa, la 42 de kilometri de Pisa si 40 kilometri de La Spezia. Acest hotel ospitalier este situat la doar 80 de metri de mare şi de plajele superbe ale statiunii. Hotelul Scandinavia are 39 de camere confortabile cu baie privată, cu vedere la mare sau la munte, oferind o panorama pitorească a Versiliei și a Alpilor Apuan. Camerele luminoase şi confortabile, modern decorate sunt dotate cu aer condiționat, încălzire, TV, telefon, seif, uscător de păr. Hotelul dispune de o gamă întreagă de facilități și servicii pentru a vă face șederea pe celebra coasta toscană de neuitat. Hotelul Scandinavia serveşte mâncăruri tradiţionale italiene. Hotelul oferă o selecţie zilnică de peşte proaspăt. La cerere sunt disponibile preparate vegetariene.Această proprietate este la 1 minut pe jos față de plajă. Personalul amabil al hotelului vă stă la dispoziţie pe toată durata sejurului. Hotelul oferă o recepţie deschisă nonstop şi acces gratuit la internet WiFi. Marina di Masa este destinatia ideala pentru explorarea plajelor şi oraşelor din Toscana şi Liguria. Aflata intre Versilia şi Cinque Terre, statiunea se bucură de o poziţie strategică, cu vedere la Marea Tireniană şi Alpii Apuani, lângă unele din cele mai frumoase zone naturale din Toscana, cum ar fi Alpii Apuani (10 km), carierele de marmură din Carrara (15 km) şi parcul naţional Tosco-Emiliano din Apenini (30 km). Destinatia oferă soluţia ideală pentru o vacanţă care include relaxare pe plajă, excursii montane şi vizite culturale. De aici puteţi călători către regiunea Cinque Terre sau puteţi alege excursii de o zi la Florenţa, Pisa şi Lucca. *(cu titlu informativ, hotelul poate fi modificat, fara ca acest lucru sa afecteze oferta generala – hotel 3*, demipensiune)

Descriere Program
Ziua 1 Bucuresti – Florenta – Hotel Scandinavia 3* superior  Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda la ora 17.30 pt. intalnirea cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare la cursa Blue Air OB119 cu decolare la ora 19.30 spre Florenta. Aterizare la Florenta. la ora locala 20.45. Dupa preluarea bagajelor, transfer la hotel. Seara, cazare si cina la Hotel Scandinavia / 3* superior (sau similar) in Marina Di Massa, zona La Spezia. Zilele 2 – 7. Marina di Massa / Hotel Scandinavia 3* superior – DEMIPENSIUNE. Timp liber pentru odihna, plaja, sau pentru activitati optionale in inima Toscanei, cel mai mare oras din Italia de sud. Coasta Toscanei isi invita vizitatorii intr-un mediu relaxant cu plaje cu nisip fin si paduri de molid. Printre cele mai importante statiuni de pe coasta mentionam: Marina di Massa, Marina di Pietra Santa, Viareggio, Tirrenia, Livorno, Cecina Mare, Punta Ala, Castiglione della Pescaia, Marina di Grossseto si Principina Mare. Toate acestea ofera turistilor o infrasctructura dezvoltata, cu posibilitati de practicare a majoritatii sporturilor de apa, a golfului, ciclismului, calariei, si a altor sporturi pentru toate varstele. Arhipelagul toscanez - cateva insule din apropiere, ca de exemplu Elba - si mai multe rezervatii naturale sunt cateva tinte de excursii in captivanta natura din regiune. O alta atractie sunt vechile cetati etrusce si medievale, ca Volterra, Arezzo, Cortona, Gimiguano sau Rosella in apropiere de Grosetto. Aproape pretutindeni in Toscana gasesti o multitudine de palate si cetati vechi (multe dintre ele sunt folosite in prezent ca hoteluri), aceasta facand din Toscana un imens paradis de vacanta. Cazare cu DEMIPENSIUNE la Hotel Scandinavia / 3* superior (sau similar) in Marina Di Massa, zona La Spezia. Ziua 8 Marina di Massa – Florenta – Bucuresti Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor transfer la aeroportul din Florenta. Imbarcare la cursa Blue Air OB120 cu decolare la ora locala 21:35 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora locala 00:40.