Top 3 atracții din România

  • 8 octombrie 2022

hoia baciu
România este ca o mină de aur atunci când ne gândim la atracțiile turistice pe care ni le oferă. Unele atracții turistice pe care le avem în țară sunt unice în Europa sau chiar și în lume. Dar fiecare dintre ele este unic în felul său prin prisma istoriei, a miturilor sau a poveștilor create de-a lungul timpului. 

În articolul ce urmează o să vorbim de unele dintre atracțiile turistice din România care sunt unice în Romania sau în întreaga lume. 

 1 Băile Felix, Județul Bihor 

Prima atestare a stațiunii Băile Felix este în anul 1763, prima clădire fiind construită în anul 1766. Dar stațiunea începe să se dezvolte abia în anul 1885. Băile Felix este prima stațiune balneară din Europa. Ceea ce o face unică este apa termală caracterizată ca apă bicarbonată, sulfatată şi clorurosodică și este un bun tratament pentru mai multe afecțiuni, precum afecţiuni post-traumatice, post-operatorii, proteze şold, genunchi, hernia de disc cervicale şi lombare operate, afecţiuni ale sistemului nervos central. Dar pe lângă apele balneare, oferă și o doză mare de relaxare. Și totuși, aici se pot practica și activități de agrement, care aduc cu ele distracția. Alege un sejur Băile Felix

2 Pădurea Hoia Baciu, Județul Cluj 

Pădurea Hoia Baciu se află la mai puțin de 5 kilometri de orașul Cluj, iar ea a cunoscut succesul în anul 1968, atunci când Emil Barnea a publicat o fotografie a unui posibil OZN. În această pădure se află o zonă magnetică ce se întinde pe aproximativ 300 de metri, unde mușchii copacilor cresc pe altă parte a copacilor. Nu arată Nordul cum este normal, au mai fost văzute broaște roșii de dimenisuni mari și au fost semnalizate o mulțime de fenomene stranii. Legendele zonei spun că tot aici apar așa ziși "îngeri păzitori", care pot fi văzuți doar cu ajutorul aparatelor de fotografiat sau al aparatelor video. Pădurea Hoia Baciu a apărut în de-a lungul timpului de nenumărate ori în topuri internaționale ale pădurilor sau locurilor bântuite. 

 3 Cimitirul vesel de la Săpânța, Județul Maramureș 

Datorită crucilor de mormânt care iau în ras moartea, ele sunt unice in lume. Aici se găsesc sculptate și pictate peste 800 de cruci care iau în glumă moartea și spun într-un fel amuzant povestea de viață, patimile sau ceva amuzant despre omul decedat. În concluzie, România ascunde multe astfel de locuri, unele cunoscute la nivel mondial, iar altele aproape deloc cunoscute, dar toate avand ceva special si unic in lumea asta. Toate locurile de genul acesta merita mai degrabă văzute prin proprii ochi decât să citim despre ele, mai ales că Romania nu este o țară atât de mare încât să nu ai timp într-o viață de om să le vezi pe toate. Călătorește acum cu Bibi Vacanța !

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare