Vacanțe în România

  • 15 martie 2023

vacante romania

Vacanțe România - care sunt principalele atracții din țară? 

România este printre cele mai frumoase țări și ar trebui să fim mândri că facem parte dintr-un tărâm plin de poveste. Avem deschidere la mare, munți, lacuri, păduri, câmpuri, tot ce ți-ai putea dori pe același pământ. Rezervă-ți acum următoarea vacanță cu Bibi

Cele mai frumoase locuri de vizitat în vacanțe România Istoria și tradițiile din jurul atracțiilor au reușit să atragă oameni din toate părțile lumii. Chiar și tinerii au început să fie atrași de frumusețile patriei. 

Cimitirul vesel 

Veselia vieții de apoi Cimitirul vesel este printre cele mai frumoase atracții din România, care reușește să vadă frumusețea dincolo de moarte. Este unul dintre cele mai vizitate locuri turistice din România. O simplă vizită poate transforma într-o experiență de viață. Cimitirul Vesel este localizat în Săpânța, fiind un loc cu adevărat unic de vizitat din România. Acesta a fost inclus chiar și într-un material amplu din revista New York Daily News. 

Vei găsi diverse poezii și cruci vesele care prezintă povestea de viață a oamenilor ce se odihnesc în acest loc de veci inedit. 

Salina Turda 

Un adevărat muzeu de sare Salina Turda este un adevărat muzeu de sare a mineritului. Locul face parte dintre obiectivele turistice subterane spectaculoase, fiind conceput pe post de muzeu neobișnuit, unic. Salina este de fapt o sare aflată în zona Durgău – Valea Sărată din Turda. Este o aventură de neuitat în adâncul pământului, unde poți trăi pe pielea ta istoria care mistuie în toate galeriile de sare. 

Viscri

 Un sat cum nu vezi altul În România există un sat superb printre sutele de sate existente: Viscri. Aici au ajuns turiști din toată lumea, devenind faimos în momentul în care Prințul Charles și-a achiziționat o proprietate în acest sat. Satul este listat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Mănăstirea Curtea de Argeș 

Mănăstirea este o minune arhitecturală, ortodoxă, ce este un punct turistic. Totul se datorează celebrei Legende a Meșterului Manole. 

Castelul Corvinilor – o legendă nemuritoare 

Dacă vei ajunge vreodată prin Transilvania, Hunedoara, nu poți să treci pe lângă Castelul Corvinilor fără să-l vizitezi. O parte din istoria vie a României, castelul ascunde adevărate mistere după zidurile impunătoare. 

Lacul Roșu – unde pădurea s-a scufundat 

Legendele care zboară în jurul lacului sunt foarte multe și extrem de interesante, motiv pentru care Lacul Roșu face parte dintre cele mai vizitate obiective turistice din Carpații Orientali. 

Biserica Neagră – un locaș de cult în stil gotic 

Biserica Neagră se află în Brașov, fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Brașov. Are o poveste fascinantă care a început de mai bine de 300 de ani. Biserica luase foc într-un incendiu puternic, moment în care a ars parțial. Astfel, încă din secolul XIX, lăcașul de cult poartă denumirea de Biserica Neagră. 

Sarmizegetusa Regia – o parte importantă din istoria dacică 

Sarmizegetusa Regia a fost capitala statului dac. Ea se află în apropiere de satul Grădiștea Muncelului, în județul Hunedoara. 

Este o atracție turistică, încărcată cu energie și istorie, compusă din trei părți: așezarea civilă, cartierele amplasate pe mai multe terase și zona sacră. Nu ne-ar ajunge o viață să putem vorbi despre sutele locuri de vizitat din România. Țara noastră este un loc de vis, pe care mulți și-ar dori să o vadă măcar o dată.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare